Carpets for Buildings | Nieuws

home


Saudi Build 2018 18-10-2018

Carpets for Buildings


Carpets for Buildings staat in het Holland paviljoen op de Saudi Build Fair 2018 van 22 oktober t/m 26 oktober. We zijn blij met de uitnodiging van de Nederlandse ambassade in Riyad.

Link:
www.saudibuild-expo.com

Zimmerbild 18-10-2016

Carpets for Buildings


Carpets for Buildings onderzoekt de mogelijkheden om tapijt in reliëf te produceren waardoor nieuwe functies kunnen ontstaan. Een minimaal reliëf ontstaat bijvoorbeeld door toepassingen van verschillende poolhoogten. Maar wat als er ook grotere, constructieve structuren mogelijk zijn zodat er bijvoorbeeld zitfuncties in het tapijt gecreëerd kunnen worden. Om dit te onderzoeken maken we gebruik van technieken uit de automotive industrie waarbij interieurtapijt wordt voorgevormd door middel van vacuümzuigen en thermovormen. Een andere benaderingswijze is om een kleed als één geheel te tuften. Hierover zijn we in gesprek met het Textiellab in Tilburg.

Computergraphics:
Cliffhanger visuals

Composing the new carpet 15-1-2016

Carpets for Buildings

Van januari 2016 tot december 2018 is Carpets for Buildings partner in Composing the New Carpet. Dit is een onderzoeksproject van het Expertisecentrum Future Makers ArtEZ in samenwerking met de Verenigde Nederlandse Tapijt Fabrikanten (VNTF), met productontwerpers, met tapijtfabrikanten zoals Bonar en en kennisinstituten zoals Wageningen UR.

Links
futuremakers.artez.nl
Guggenheim Helsinki Now 13-1-2016

Carpets for Buildings

Carpets for Buildings heeft op verzoek van de Solomon R. Guggenheim Foundation museum een concept ontwerp gemaakt voor een tapijt ten behoeve van de tentoonstelling van ontwerpen voor het nieuwe Guggenheim museum in Helsinki.

Links
www.taidehalli.fi
www.designguggenheimhelsinki.org
Opening van de Materialen Bibliotheek van de Universiteit van Buffalo met een presentatie van Carpets for Buildings. 12-3-2015

Carpets for Buildings

In februari 2015 vond de opening plaats van de Materialen Bibliotheek van de Universiteit in New York. De bibliotheek bevat een verzameling van innovatieve materialen die wereldwijd worden ontwikkeld. De selectie is gebaseerd op de bestaande online en gedrukte catalogus Transmaterial door Blaine Brownell.

Tijdens de opening worden 10 nieuwe toepassingen getoond uit de VS, Canada, Nederland en Italië. Ook de stalen van Carpets for Buildings zijn geselecteerd voor de tentoonstelling en zullen deel uitmaken van de permanente materialen bibliotheek bij UB's Architectuur en Planning.

Gekoppeld aan de tentoonstelling is er een wedstrijd uitgeschreven om voorstellen in te dienen met gebruik making van de nieuwe materialen en technieken. De uitkomsten hiervan worden van 25 april tot 10 mei 2015 tentoongesteld in Anderson Gallery samengesteld door Alicia Marvan.

Deze tentoonstelling biedt een mogelijkheid om in New York gevestigde kunstenaars, ontwerpers en architecten om nieuw werk te maken met behulp van de innovatieve materialen uit de Materialen Bibliotheek.

Links
www.transmaterial.net
www.art.buffalo.edu/
www.art.buffalo.edu/2015/02/26/request-for-proposals-transmaterial/
Carpets for Buildings vermeld in Elements catalogus door Rem Koolhaas 8-9-2014

Carpets for Buildings

Rem Koolhaas is de curator van de veertiende Architectuur Biënnale van Venetië Fundamentals. In september 2014 heeft hij ter gelegenheid van deze internationale architectuur tentoonstelling de vijftiendelige reeks Elements uitgebracht. Carpets for Buildings staat vermeld in het deel Floor met onze ontwerpvisie en een afbeelding van een Wall Through Wall Carpet.

Samenvatting van Elements
Architectuur is een vreemde mengeling van standvastigheid en beweging, een samensmelting van elementen, waarvan sommige al meer dan 5000 jaar bestaan en andere gisteren zijn uitgevonden.

Het feit dat deze elementen onafhankelijk van elkaar veranderen volgens verschillende cycli en economieën en om verschillende redenen, maakt dat elk gebouw een complexe collage vormt van het archaïsche en het actuele, van het plaatsspecifieke en algemene, van het mechanisch gemaakte en ter plekke bedachte. Door vanuit een brede visie te kijken naar de elementen van de architectuur herkennen we culturele voorkeuren, vergeten symboliek, de technologische vooruitgang, de mutaties veroorzaakt door intensivering van de wereldwijde uitwisseling, klimatologische aanpassingen, politieke berekeningen, regelgeving, nieuwe digitale regimes, en, ergens in deze mix, herkennen we ook de ideeën van de architecten die vandaag de dag de praktijk van de architectuur vormen.

Een verzameling van deze essentiële elementen is gelanceerd tijdens de Architectuur Biënnale van Venetië 2014, De 15delige reeks stelt ons in staat om door een microscoop te kijken naar de echte fundamenten van onze gebouwen en opnieuw de essentiële ontwerp technieken te zien zoals ze overal en altijd worden gebruikt door iedere architect.

bron: bol.com

Links
www.bol.com/nl/p/elements/
'Perplexing Color Directions' door Trendease 6-11-2012

Carpets for Buildings

Trendease is een nieuw online magazine voor mode en design. Ze verzamelen ideëen en beeldmateriaal tijdens veelvuldige bezoeken aan winkels, showrooms, beurzen, tentoonstellingen en modeshows in alle belangrijke Europese modesteden: Parijs, Londen, Milaan en vele anderen. Trendease brengt deze beelden vergezeld van interviews en artikelen.

Het novembernummer gaat over kleur. Perplexing Color Directions. Kleurvoorspellers over de hele wereld wijzen op de terugkeer van kleur in ons leven. In deze uitgave staat een selectie van innovatieve materialen in relatie tot kleur gedocumenteerd, waaronder ook de producten van Carpets for Buildings.

Links
www.trendease.com/perplexingcolordirections

Vergelijk van gradiënten 21-10-2012

Carpets for Buildings

Foto's Hans Wijninga
Carpets for Ruins 20-10-2012

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.
Get Adobe Flash player

Variatie in patroon met acht unrepeatable gradient-prints tijdens een proefopstelling in een leegstaand kantoor.


Foto's Hans Wijninga
Materió 2012 10-09-2012

Carpets for Buildings
MatériO is een onafhankelijk informatiecentrum voor materialen en innovatieve producten gevestigd in Antwerpen, Paris, Praag en Barcelona. MatériO beschikt voor haar leden over een grote selectie van specifieke, reproduceerbare en verkrijgbare materialen. Ook Carpets for Buildings kunt u vinden in de database van matériO.

Links
www.o.materio.fr/57/newsletter

MoOD 2012 10-09-2012

Carpets for Buildings
Tijdens de internationale MoOD beurs in Brussel (van 11 tot en met 13 september 2012 ) presenteert matériO de producten van Carpets for Buildings als onderdeel van het MoOD Innovation Platform.

Links
www.moodbrussels.com

Futur(s) 12 10-09-2012

Carpets for Buildings
Peclers Paris is een toonaangevend adviesbureau voor trends, stijl en innovatie in de creatieve industrie. Peclers publiceert een reeks trend boeken, waarvan nu Futur(s) 12 is verschenen. Carpets for Buildings is blij geselecteerd te zijn voor deze uitgave.

Futur(s) 12 wordt door Peclers Paris gepresenteerd tijdens de beurs Maison & Objets van 7 t/m 11 september in Parijs. Het boek is te bestellen via It Fits forecasting:

Overtoom 282hs
1054 JC Amsterdam
tel: +31 (0)20 616 7666
mail: itfits@xs4all.nl

Links
www.peclersparis.com
www.maison-objet.com
www.itfits-forecasting.com

Probe 05-02-2011

Carpets for Buildings

Probe is een miniatuur expositie ruimte met een vloeroppervlak van 6 m2 waarvan de wanden niet hoger zijn dan 110 cm. De ruimte van Probe, ook al is het een fysieke ruimte, is voor publiek alleen toegankelijk via het internet. Carpets for Buildings stelt in Probe twee vloeren ten toon uit de serie Unrepeatable Carpets. Graag nodigen we u uit bij www.projectprobe.net

met dank aan Suze May Sho
fotografie Rosell Heimen
Biënnale Gelderland 2010 03-01-2011

Carpets for Buildings

Manifestatie kunst, design en wetenschap 9 oktober 2010 t/m 9 januari 2011

Op 10 oktober 2010 opent in Museum Het Valkhof in Nijmegen de zevende editie van de biënnale Gelderland “O Fortuna!” met een overzichtstentoonstelling van actuele beeldende kunst, mode en design. Carpets for Buildings neemt deel aan de expositie met een kleed uit de serie Unrepeatable Carpets.

Deelnemende kunstenaars en ontwerpers: Arno Arts, Jos Buivenga, Lobke Burgers, Peter van der Gulden, Imme van der Haak, Rosemin Hendriks, Bruno van Hooijdonk, Jeroen Huisman, Peter Jordaan, Floris Kaayk, Gerard Koek, Mark Kramer, Carpets for Buildings / Marcel Kronenburg, Mirjam Kuitenbrouwer, Malousebastiaan, OK-Parking, De Realisten, Hellen van Rees, Roland Schimmel, Lique Schoot, Andrea Stultiëns, Suze May Sho, Studio 026, Jerome Symons, Simon van Til, Levi van Veluw, Rob Verwer, Lisa Vieten, Lisa Vlamings, Jan Vos, Juliëtte Warmenhoven, Albert Van Der Weide, F.E. van der Weide Met dank aan Tiziana Nespoli, Terry van Gurp, Berna Lohman en Evelien Jansen

www.biennalegelderland.nl
bekijk de videorecensie van Anne Berk
photography: Thea van den Heuvel
Carpets for Buildings vermeld in de nieuwste
Transmaterial van Blaine Brownell 01-05-2010

Carpets for Buildings

'Sinds de succesvolle publicatie in 2006 van het eerste deel van Transmaterial is auteur Blaine Brownell uitgegroeid tot de onbetwiste meester in het vinden van nieuwe materialen. De serie behelst inmiddels een inspirerende verzameling van de nieuwste high-tech - en milieuvriendelijke producten en is een onmisbaar instrument voor elke architect of ontwerper die op de hoogte wil zijn van de huidige trends op het gebied van materialen. Het derde deel in de veelgeprezen serie presenteert meer dan tweehonderd vernieuwende en opkomende materialen, producten en systemen die een aanzienlijk potentieel vormen om de geconstrueerde wereld te transformeren. Transmaterial Een catalogus van materialen die onze fysieke omgeving herdefiniëren door Blaine Brownell, Associate Professor en directeur, Master of Architecture Program / Universiteit van Minnesota School of Architecture.'

Bron: naibooksellers.nl

www.transmaterial.net

www.transmaterial.net/category/digital/digifab/
www.carpetsforbuildings.com/publications/Transmaterial/Transmaterial.pdf
© Carpets for Buildings 2018 | info@carpetsforbuildings.com